
Nutričný terapeut / Asistent výživy
Národný ústav reumatických chorôb
Národný ústav reumatických chorôb, Nábrežie Ivana Krasku, Piešťany
plný úväzok, skrátený úväzok
dohodou
1 258,4 EUR/mesiacUvedená mzda predstavuje spodnú hranicu základnej mzdy pre Absolventa bez praxe. Základná mzda sa navyšuje v súlade s platnou legislatívou, a to na základe počtu preukázaných rokov praxe, v súlade s úpravou koeficientov MZ SR.
Informácie o pracovnom mieste
Náplň práce, právomoci a zodpovednosti
- vykonáva odborné pracovné činnosti v oblasti fyziologickej a liečebnej výživy,
- aplikuje optimálne technologické postupy pri spracovaní potravín a navrhuje vhodný
spôsob stravovania s cieľom zlepšenia zdravotného stavu pacientov, zabezpečuje liečebnú výživu a stravovanie pre pacientov po stránke dietetickej, hospodárskej a prevádzkovej, - zostavuje optimálny jedálny lístok pre pacientov, normuje pacientskú stravu, prípadné mimoriadne výdaje
- vypracováva podklady (druh, množstvo surovín podľa počtu pacientov) potrebné pre pacientov s individuálnymi diétami a rovnako pre bežné každodenné objednávky, ktoré majú stanovený istý čas na odoslanie
- navrhuje zmeny v naordinovanej diéte alebo v spôsobe prijímania stravy, vrátane
zostavovania špeciálnych postupov výživy pri nutrično-závažných stavoch s výrazným
poškodením tráviacich funkcií - spolupracuje s ústavným ošetrujúcim lekárom pri predpisovaní, príprave a podávaní
individuálnych a špeciálnych diét, - spolupodieľa sa so skladníčkou na objednávaní potravín
- vykonáva mimoriadne úpravy JL pacientov, kde sa zohľadňujú skladové zásoby a trvanlivosť potravín
- zabezpečuje vedenie požadovaných evidencií v oblasti výživy,
- vypracováva vhodné receptúry jedál a informačné pokyny na ich prípravu a vedie
dokumentáciu súvisiacu so stravovaním pacientov, - poskytuje a vypracováva odborné materiály pre pacientov a edukuje pacientov
- sleduje stravné jednotky pre pacientov
- podieľa sa na zadefinovaní nových položiek, kontrola alebo prípadná úprava zloženia „starých“ potravín
Zamestnanecké výhody, benefity
7,5 hodinový pracovný čas, ktorý podporuje rovnováhu medzi pracovným a osobným životom
5 dní dovolenky nad rámec Zákonníka práce - dostatok času na regeneráciu a oddych
Podpora odborného rastu – príležitosť na ďalší profesijný rozvoj
Príspevok na dôchodkové sporenie (DDS) - finančné zabezpečenie na dôchodkový vek
Benefity v rámci Kolektívnej zmluvy - predstavíme pri osobnom stretnutí
Informácie o výberovom konaní
Požiadavky na zamestnanca
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
vysokoškolské I. stupňa
Vzdelanie v odbore
Pozícia je vhodná pre absolventa
Osobnostné predpoklady a zručnosti
Máš prehľad v rôznych diétnych režimoch a vieš ich prispôsobiť potrebám jednotlivca.
Disponuješ minimálne vysokoškolským vzdelaním 1. stupňa v odbore fyziologická a klinická výživa, alebo si absolvoval stredné odborné vzdelanie v odbore asistent výživy podľa požiadaviek MZ SR.
Si zodpovedný a spoľahlivý, na koho sa môžu ostatní vždy spoľahnúť.
Tvoja prax v oblasti výživy je vítanou výhodou, no ešte viac sa cení tvoja chuť učiť sa a rozvíjať.
Tvoje poslanie je pomáhať ľuďom cítiť sa lepšie, byť zdravšími a motivovať ich k správnym rozhodnutiam v oblasti výživy