Kuchár

Moods Gastro s. r. o.

Miesto práce
Bratislava
Druh pracovného pomeru
plný úväzok, živnosť
Termín nástupu
ASAP
Mzdové podmienky (brutto)
dohodou, v závislosti od odbornej zdatnosti uchádzača

Informácie o pracovnom mieste

Náplň práce, právomoci a zodpovednosti

Je v plnej miere zodpovedný za bezchybný chod všetkých prác vo zverenom úseku kuchyne. Pod dohľadom a podľa pokynov šéfkuchára/ supervízora v kuchyni pripravuje a vyrába jedlá. Je bezprostredne zodpovedný za dodržiavanie kvality a kvantity vyrobených jedál.

Hlavné povinnosti:
• Zodpovedá za dodržiavanie optimálnych skladovacích podmienok a dodržiava zásady správneho skladovania, ako FIFO-systém, dodržiavanie správnej kombinácie surovín skladovaných spoločne atď. v pridelenom úseku kuchyne.
• Zodpovedá za kompletné mise-en-place svojho úseku, za jeho čerstvosť a včasnú prípravu.
• Je výkonným pracovníkom kuchyne. Podieľa sa na výrobe vo zverenom úseku kuchyne podľa špecializácie alebo určenia. Samostatne pracuje na príprave hotových jedál, jedál na objednávku, špecialít kuchyne. Podieľa sa na príprave osobitne prácnych a delikátnych jedál. Zabezpečuje varenie jedál a krájanie porcií.
• Je povinný dodržiavať technológiu prípravy pokrmov, hmotnosť porcií, vzhľad jedál a servírovanie jedál štandardným spôsobom. Zabezpečuje servírovanie jedál na ohriate/ vychladené taniere, správne dozdobenie jedál.
• Zodpovedá za primerané správanie sa k personálu s náležitým rešpektom, starostlivosťou, porozumením a férovo.
• Zodpovedá za správne vedenie evidencie dochádzky svojej aj pracovníkov nižšieho zaradenia a zabezpečuje dodržiavanie rozpisov práce stanovených šéfkuchárom/ supervízorom v kuchyni.
• Nahlasuje potrebné opravy a údržbu technologických zariadení s osobitným dôrazom na dodržiavanie zásad bezpečnej práce a ochrany zdravia.
• Zodpovedá za pokojnú, zdvorilú a priateľskú komunikáciu medzi výrobným a odbytovým strediskom.
• Zodpovedá za kvalitu, množstvo, vzhľad a teplotu každého jedla, ktoré opúšťa jemu pridelený úsek kuchyne.
• Vydáva len riadne zúčtovaný tovar.
• Zodpovedá za čistotu a poriadok jemu zvereného úseku kuchyne počas celej pracovnej doby.
• Podľa pokynov sa zúčastňuje seminárov a školení.
• Vo svojom úseku kuchyne zodpovedá za správne zaškolenie a vedenie kuchárov v tréningu a učňov.
• Akékoľvek chyby, nedostatky, straty a manká okamžite hlási pracovníkom vyššieho zaradenia, t.j. supervízorovi v kuchyni resp. šéfkuchárovi.
• Je povinný správne používať suroviny, aby tak produkoval čo najmenšie množstvo odpadu a ovládať bezchybné porciovanie.
• Je povinný dodržiavať zásady správnej výrobnej praxe (HACCP).
• Pri práci dodržiava zákonné, podnikové a hygienické predpisy.
• Dodržiava zásady osobnej čistoty a hygieny a zodpovedá za správne ustrojenie počas pracovnej doby, seba, ako aj pracovníkov nižšieho zaradenia.
• Pracovníkom nižšieho zaradenia je príkladom.
• Podľa pokynov pracovníkov vyššieho zaradenia sa podieľa na inventarizácii strojovej, materiálovej a surovinovej vybavenosti kuchyne.
• Podieľa sa na zabezpečovaní gastronomických spoločenských podujatí.
• Postupne si osvojuje manažérske znalosti a zručnosti, a tak sa pripravuje na budúci pracovný postup.
• V službe nosí predpísané oblečenie.

Zamestnanecké výhody, benefity

možnosť kariérneho rastu

Informácie o výberovom konaní

Kontaktovať budeme iba vybraných uchádzačov.

Požiadavky na zamestnanca

Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním

stredoškolské bez maturity
stredoškolské s maturitou
nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
vysokoškolské I. stupňa

Prax na pozícii/v oblasti

3

Počet rokov praxe

3

Osobnostné predpoklady a zručnosti

pozitívny prístup k práci
zodpovednosť
spoľahlivosť
snaha podieľať sa na inováciách v gastronómii

Inzerujúca spoločnosť

Stručná charakteristika spoločnosti

MOODS bakery&coffe:
Skvelý deň sa začína v Moods bakery & coffee! Či sa už rozhodnete pre krehké pečivo ešte horúce z pece, alebo pre šálku kvalitnej kávy, niet lepšieho miesta, kde začať deň.
MOODS bistro:
Čerstvé raňajky, chutné delikatesy na rýchly obed, sandwich, domáci koláč, alebo chlieb a pečivo pečené priamo vo vlastnej pekárni.
ID: 1308373  Dátum zverejnenia: 13.10.2014  Základná zložka mzdy (brutto) a ďalšie odmeny: dohodou, v závislosti od odbornej zdatnosti uchádzača